Valoració general:

4/5

Spider-Man: Toda una vida

La majoria d’aficionats al còmic sabem que normalment els anys no passen pels nostres superherois o passen molt lentament, però, Que passaria si els anys passessin realment i s’anessin envellint a mesura que passen els números de la col·lecció?

Sota aquesta premissa se’ns presenta SPIDER-MAN: TODA UNA VIDA de la mà del premiat recentment amb un premi Eisner Chip Zdarsky i el dibuixant Mark Bagley. Una sèrie limitada de 6 números que aquí Panini ens porta en un únic volum de tapa dura.

Recordem que Zdarsky ve de fer una etapa magnifica a Peter Parker: El Espectacular Spiderman amb uns números finals memorables i que Mark Bagley es un dibuixant històric a la Casa de les Idees, mítiques són les seves etapes al principi de New Warriors juntament amb Fabian Nicieza o creant amb Kurt Busiek The Thunderbolts.

Sobre Spider-Man s’ha escrit molt i de diferents punts de vista. Aquí anem veient cronològicament a través de cada numero una dècada sencera del nostre amic i veí, començant pels anys seixanta fins arriba a l’actualitat. Agafant els fets més rellevants, modificant-los per adaptar-los a la història. Lleugers canvis que no molesten a l’aficionat clàssic i a la vegada serveixen per introduir molt fàcilment als possibles nous lectors en l’extens univers aràcnid i les seves aventures més importants, amb un Duende Verde més malèfic que mai, repassant l’època del simbiont, donant més importància a Gwen Stacy, la manera d’introduir la Secrets Wars i Civil War juntament amb Morlun.

Interessant el rol que agafa Mary Jane, que a la vegada que és comprensible amb la responsabilitat de Spider-Man és més dura en certs aspectes que aquí no desvelarem, la relació de rivalitat amb Tony Stark, amb referències interessants de Kraven i Otto Octavius sempre present.

S’aconsegueix que en només 6 números li agafis molta estima a Peter Parker i es va veient com envelleix, veient un Peter Parker més real i patint molt.

Potser com a punt feble es troba a faltar més protagonisme a certs personatges com ara la Tia May o J.J.Jameson.

En definitiva una obra imprescindible i que fa gaudir com es mereix al nostre estimat Spider-Man, amb un còmic que possiblement amb el temps passarà com un d’aquells mítics.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Mireia Blasco

Actriu, cantant i directora de teatre ( i deribats).

Amant del cinema i les séries fantàstiques i defensora de causes perdudes.

Amb ella parlarem de una de les seves passions, les músiques de pel.lícula a la seva secció “Això em sona!” entre altres Frikitemes…

Sergio Nieto

"El Último Critico"

Ex-piloto de combate que intenta realizar críticas de cine.

Amante de las películas sin complicaciones, fanático del terror y basura cinematográfica.​

Sergi Giró

"Filiprim"

Resident a Central City, entès en el nostre amistós i veí aràcnid, membre de la resistència des del 75, devorador de còmics, novel·les de ciència ficció i similars.​

Sergi Toboso

Organitzador i dinamitzador d’activitats frikis, amant dels jocs de taula i dels jocs de rol.

Molt orgullós de definir-se com trekkie, warie, whovian, gater, frakker i moltes més paraules rares.​

Martí Llesta​

El último bibliotecario libre de la Horda; ex jugador de Magic y GM de Strombringer a ratos libres; álter ego de Chichén Boy.

Y cazador de setas.​

Marcos Fdez.

"Mafdes"

Cinèfil, sèriefil i friki.

Ideal per acompanyar unes croquetes.

Si s’aburreix fa fotos i curts.​

Laura Narvaez

"Selphy"

Amant dels videojocs, manga, jocs de taula.

Cosplayer.

Sempre buscant nova gent a qui enganxar als seus vicis i frikades.​

Graciela

"Noiralei"

Nascuda l’any 1990, seguidora de Batman des de les series animades, mai viuria a Gotham per raons òbvies.

Fan del còmic i del manga des de que va aprendre a llegir.

Cosplayer, historiadora amateur i recreadora històrica.

Francesc Llopis

"Franchu"

Humorista gràfic, dibuixant, friki i llibreter de La Bookman Llibreria de Figueres.

Apassionat de les bones aventures i entusiasta dels viatges interdimensionals experimentats amb la lectura i el cinema.

Arnau Bernet

"El Veterinari Friki"

Dibuixant fracassat, veterinari realitzat i friki practicant.

Apassionat del mon del còmic, els jocs de rol i els jocs de taula. Sent una particular atracció per les pel·lícules de sèrie B de monstres impossibles.

Fanàtic de la obra i miracles de Sygourney Weaver de la que encara espera poder invitar-la a un cafè quan vingui per l’Alt Empordà.