Ressenya de la serie “El Colapso”

Que passaria si el planeta, la nostra societat, si el sistema col·lapsés demà mateix? Quins principis manarien en la nova normalitat: la solidaritat, la igualtat o la supervivència? Suposaria la fi de la humanitat o potser la oportunitat de canvia una societat industrial que ha arribat al límit?

Això ja ho pronosticava la teoria Olduvai del físic Richard C. Duncan, que deia que la civilització industrial esgotaria els seus recursos al complí 100 anys i que la humanitat acabaria visquin una segona edat de pedra. Però la sèrie no li interessa entrar el perquè de la situació que ens mostra.

Sota aquesta premissa se’ns presenta El Colapso, sèrie de vuit capítols auto-conclusius , amb subtils lligams molt ben trobats, de mitja hora de durada més o menys. Tots rodats amb un excel·lent pla seqüència i magnifica qualitat tècnica que podem trobar a la plataforma Filmin. Dirigida per el grup de cineastes francesos Les Parasites (format per Jérémy Bernard, Guillaume Desjardins i Bastien Ughetto).

No deixa indiferent, incòmode en certs moments, et remou, sacseja molts de principis que tenim establerts, molt propera, massa i tot, potser degut a la situació actual que estem vivint, no oblidem que aquesta sèrie es del 2019.

Hi ha moltes pel·lícules i series sobre catàstrofes, fi del món, apocalipsis, etc. La diferencia en aquest cas es deu a la seva realitat tant pròxima que explora cada capítol, situacions molt mundanes que fan que t’atrapin des de el primer moment. Falta de productes en un supermercat, gent buscant gasolina desesperadament i pagant amb menjar, rics amb assegurances de rescat per casos de caos, una residencia d’ancians exhaurint el menjar, etc.

En cap moment es concreta com s’arribà aquesta situació i es centra més en el drama, angoixa i por de la gent, que fa que treguin lo bo i pitjor de les persones, el límit que podem tenir i que seriem capaços de fer per sobreviure.

En resum El Colapso borda l’excel·lència a tots nivells, tècnic e interpretatiu, les interpretacions son de molt de nivell, et fan sentir el seu patiment com a propi, una sèrie imprescindible.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Mireia Blasco

Actriu, cantant i directora de teatre ( i deribats).

Amant del cinema i les séries fantàstiques i defensora de causes perdudes.

Amb ella parlarem de una de les seves passions, les músiques de pel.lícula a la seva secció “Això em sona!” entre altres Frikitemes…

Sergio Nieto

"El Último Critico"

Ex-piloto de combate que intenta realizar críticas de cine.

Amante de las películas sin complicaciones, fanático del terror y basura cinematográfica.​

Sergi Giró

"Filiprim"

Resident a Central City, entès en el nostre amistós i veí aràcnid, membre de la resistència des del 75, devorador de còmics, novel·les de ciència ficció i similars.​

Sergi Toboso

Organitzador i dinamitzador d’activitats frikis, amant dels jocs de taula i dels jocs de rol.

Molt orgullós de definir-se com trekkie, warie, whovian, gater, frakker i moltes més paraules rares.​

Martí Llesta​

El último bibliotecario libre de la Horda; ex jugador de Magic y GM de Strombringer a ratos libres; álter ego de Chichén Boy.

Y cazador de setas.​

Marcos Fdez.

"Mafdes"

Cinèfil, sèriefil i friki.

Ideal per acompanyar unes croquetes.

Si s’aburreix fa fotos i curts.​

Laura Narvaez

"Selphy"

Amant dels videojocs, manga, jocs de taula.

Cosplayer.

Sempre buscant nova gent a qui enganxar als seus vicis i frikades.​

Graciela

"Noiralei"

Nascuda l’any 1990, seguidora de Batman des de les series animades, mai viuria a Gotham per raons òbvies.

Fan del còmic i del manga des de que va aprendre a llegir.

Cosplayer, historiadora amateur i recreadora històrica.

Francesc Llopis

"Franchu"

Humorista gràfic, dibuixant, friki i llibreter de La Bookman Llibreria de Figueres.

Apassionat de les bones aventures i entusiasta dels viatges interdimensionals experimentats amb la lectura i el cinema.

Arnau Bernet

"El Veterinari Friki"

Dibuixant fracassat, veterinari realitzat i friki practicant.

Apassionat del mon del còmic, els jocs de rol i els jocs de taula. Sent una particular atracció per les pel·lícules de sèrie B de monstres impossibles.

Fanàtic de la obra i miracles de Sygourney Weaver de la que encara espera poder invitar-la a un cafè quan vingui per l’Alt Empordà.